lauantai 11. tammikuuta 2014

f r i d a 9 vJollain tapaa lohdullista, että elämä jatkuu ihan samalla kaavalla, vaikka meidän kohdalla se on tyystin toisenlaista ilman yhtä laumanjäsentä. Viikonloput tulee arkiaherruksen jälkeen, agi- ja tokotreenit jatkuu sekä kalenterissakin komeilevat merkkipäivät saapuu varauksetta. Ihan kuin pelastuksena, valoa pimeyteen.

Meidän rva pääministerillä on tänään juhlapäivä - Frida täyttää komeat yhdeksän vuotta. Hassua ajatella, että se on ollut osa meidän perhettä jo lähes vuosikymmenen! Frida on meidän koirista se ikivihreä, joka ei ole juuri koskaan joutunut käymään eläinlääkärissä, kirsun kulmille on ilmestynyt vain aavistuksen vaaleampia karvoja ja henkinen vireyskin tuntuu vain kasvavan vuosi vuodelta. Laiskin ja pulskeinhan se on aina ollut, mutta täytyyhän laumassa olla yksi siipeilijäkin. Luulen, että sen motto on 'ei piä hötkyillä'. Pieni epäilys mulla on siitä, että Fridan näkö olisi alkanut heikentyä, mutta ei kannata maalailla piruja seinille ennen kun käydään silmäpeilauksessa.

Tänään keskitytään hyvään ruokaan ja yhdessäoloon. Syntymäpäivän kunniaksi koko ministeriö saa dentastixit ilman kynsienleikkausvelvoitetta. (Fannille on jo niin ehdollistunut dentastix = kynsienleikkuu, ettei se voi uskoa saavansa sitä ilman toimenpidettä ja sen vuoksi kiertää ensin kaukaa epäuskoisena, lopulta nappaa herkun ja painelee lujaa boksiin syömään sen.) Maataan sohvalla, lenkkeillään ilman kuraisia tassuja (score!) ja maataan lisää sohvalla. Väkisinkin siinä tuntee itsensä onnelliseksi kun Frida tuijottaa leipälautasen kokoisilla silmillään ja vaatii maharapsutuksia.


Hyvää syntymäpäivää, Frida-rakas. Kiitos, että olet juuri tuollainen. <3


1 kommentti: