maanantai 21. lokakuuta 2013

Geokoira neljännesvuosikatsastuksessa


Voisko ajaa autoa vasen jalka kojelaudalla? Vaikka olis automaattivaihteistokin, niin vois se olla vähän kyseenalaista - manuaalista puhumattakaan. Osteopatia-ajasta en luovu vaikka olis pää kainalossa, joten nilkka kylmäkääreeseen ja nokka kohti Turkua!

Neljännesvuosihuolto osoittautui oikein leppoisaksi, ei edes tyyppivikoja korjattavana. Mutta ainahan sitä jotain löytyy: tällä kertaa 100km+ reppuretkeilyn johdosta rintaranka ja lavat tahmeat - odotetusti. Ei siis ensimmäistäkään lukkoa rangassa, mutta tuntuvaa jähmeyttä. Muutoinkin lihaksissa oli jonkin verran tyypillistä rasituksen aiheuttamaa kireyttä. Lisäksi vasen polvi oli kenties saanut vähän turpiinsa rakka vs. koira -taistelussa, mutta ei onneksi mitään vakavaa. 

Kotimatkalla heitettiin yksi bugi 9-tien varressa olevaan kätköön. Ipe alkaa olemaan aika haka geokätköilijä. Missä kätkö? -käskyllä lähti nenä käyntiin ja pian se paikallisti purkin kiviröykkiön alta. Tarpeeksi kun palkkailen sitä purkeista, niin kohta saan kisata sen kanssa kumpi löytää kätkölle ensin. Game on!

5 kommenttia:

 1. Wow! Pitäiskö kans kouluttaa geokoira! Olis aika hauskaa jos koira etsii purkit.:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Se on loppujen lopuks aika helppoakin. Aloin vaan palkkailemaan aina purkin löydettyä ja kehuin "hieno kätkö!" Tuo isoin on ollut niin usein mukana kätköreissuilla että tokihan se alkaa yhdistämään sitä ennakoivaa pyörimistä ja hapuilua siihen, että näillä main pitäis olla jossain purkki, josta tulee karkkia. Eräänkin kerran kun olin paikallistanut purkin silmämääräisesti erään kiven kolosta, niin kannustin Ipeä "missä Kätkö? -käskyllä etsimään sen - niin se änki itsensä puoliksi sinne koloseen, että sai nenän kiinni purkkiin.

   Luulen, että se on (etenkin metsässä) koirille aika helppo tehtävä löytää purkit, kun kaikki alueen hajuvanat kohdistuu nollapisteeseen.

   Poista
  2. Voi kökkö, mä oon niin tohelo.:D Eilenki laitoin Elsan puuhun kiinni, koska hihnassa pyörivään Elsaan meni hermot enkä saanut rauhassa etsiä kätköä. Tosin se oli metsäkätkö ja Elsa bongaili oravia (joita oli aika paljon!) ja meni niistä aika kierroksille.:D Pitääkin ensi kerralla ottaa se "mukaan" etsintöihin.:)

   Poista
 2. Meiltäkin löytyy yksi geosoppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, long time no see! Hauska kuulla sinustakin - ja onnittelut lienevät paikallaan? :)
   Onko sulla ollut joku säntillinen geokoulu Sopalle vai hiffasiko sekin homman jujun vaivatta?

   Poista