torstai 10. lokakuuta 2013

Äly hoi, älä jätä!

Lääkäri pisti maanantaina liikuntakieltoon. Tulehduskipulääkekuuri ja paikallisvoidetta hauteena. Vasen akilles on nyt kirjaimellisesti mun akilleen kantapää. Agilityn talvikauden aloitus lykkääntyi taas viikolla. Huomenna uhmaan kohtaloa (sekä lääkäriä) ja menen tokotreeneihin - se ei ole ohjaajalle niin fyysistä kuin agi.

Tänään kävin vähän jo koittamassa, mitä tuo jalka sanoo jos kävelee pidempään kuin Sorsapuistoon ja takaisin. Koirat autoon ja metsään. Mentiin päätä huimaavaa 5 km / 2 h -vauhtia ja lokattiin matkalla kolme kätköä. Kiihdytysajomeiningistä kertonee jotain se, että Unnakin kaahotti välillä meikäläisen ohi.


Ipe ei ole kohta kolmeen viikkoon tehnyt juuri mitään aivojumppaa. Toissa viikon makasi kotona minun sairastaessa, viime viikon väsytti itsensä fyysisesti Lapissa ja tällä viikolla ollaan taas tehty makoilun maailmanennätystä liikuntakiellon vuoksi. Se alkaa pikkuhiljaa vuotaa saumoista - älykkyys siis. Tänään se rellesti kaksi tuntia metsässä siihen malliin kuin olisi energiajuomaöverit vetänyt majava. Liikekieli oli laiskan letkeää, mutta vauhti kuin nopeennetussa filmissä - lyllerö pikakelauksella. Keitetty makaroni satasen sprintillä oksasilppurin kanssa. Ihan päätöntä touhua. Toivotaan, että jalka kestää - olis viikonlopulle etsintäkeikkoja tiedossa. (Etsintähommista tuli mieleeni, että en ole tainnut vielä blogin puolella linkata Suur-Tampereen artikkelia Fannista.)

Meidän laadukkaasta ajanvietosta kertoo kaiken oleennaisen alla oleva kuva:

E.T. phone home...


3 kommenttia:

 1. Täältä myötätuntoa akillespulmiin. Kipeytin oman akillesjänteeni vuosi sitten lenkkeilyllä ja luistelulla ja se vaati useamman kuukauden täyslevon jopa ihan tavallisesta kävelystä sekä muusta urheilusta. Oli harvinaisen sitkeää laatua ja ihan käsittämättömän kivulias... Plus sai käyttää melkoisesti luovuutta koiran aktivoinnissa. Nyt se on onneksi kerran kunnolla parannuttuaan ollut täysin oireeton. Toivottavasti sä selviät vähän vähemmällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh, ei kuullosta kivalta. :( Mulla on ystäväpiirissä kans yksi, jolla on vaivannut kroonisesti ja on kyllä ollut tiukkana sen kanssa, ettei kannataisi hötkyillä. Ärsyttää aivan valtavasti - mulla ei jänne ole enää koko ajan kipeä, mutta ikäviä vihlaisuja ja rutinaa sieltä edelleen kuuluu. Kiusallinen siis. Laitettiinko sulle missään vaiheessa piikkiä?

   Poista
  2. Joo ja jotenkin vielä turhauttavamman siitä tekee se, että akillesjänne on kuitenkin niin pieni juttu! Mutta uskomattoman isoksi vaivaksi osaa silti olla... Mulle ei jostain syystä laitettu piikkiä, muistelen että sen takia että mulla se vamma ei ollut pelkästään jänteessä, joten siitä ei olisi ollut samalla tavalla hyötyä kuin "perinteisemmässä" akillesjännevaivassa.

   Poista