tiistai 16. huhtikuuta 2013

23 h x 8

Kello 05.00 perjantaiaamuna.
Jännitti ja samalla olin aivan haltioissani. Matkalla Helsinkiin. En tiennyt tarkkaan mihin olin menossa ja mitä oli tapahtumassa. Sattumien summasta olin saanut edellisellä viikolla puhelun viestintätoimisto Milttonista ja kuullut pääseväni mukaan Microsoftin 8-taloon yhdessä kolmen muun yleisöhaun perusteella valitun ja neljän bloggaajan kanssa. Hiukan jännää!
Jännäksi homma meni jo heti aamusta kun oli hilkulla, etten myöhästynyt junasta. Aamusprintin ansiosta kerkesin kuin kerkesinkin kuuden junaan ja seikkailu oli valmis alkamaan!

Edessä oli siis päivä makeassa kämpässä Helsingin Punavuoressa, mutta ennen "taloon" menoa pyörähdettiin hotellin kautta. GLO hotelli teki pienen mokan ja antoi mulle buukatun huoneen, jonka aamu-uninen asukas ei ollut tyytyväinen, että sen ovella ryskytetään kello kahdeksan jälkeen aamulla. Onni onnettomuudessa, sain hyvitykseksi deluxe-sviitin, jossa oli kuninkaallinen parisänky, tilava oleskeluhuone sekä erikseen kylppäri ja vessa. Siinä hetkessä jo melkein toivoin, että tulispa ilta nopeasti, jotta pääsisin nauttimaan ylellisistä unista!


8-talossa odotti yltäkylläisen aamiaisen lisäksi väkeä Milttonilta ja Microsoftilta, suurin osa asukkaistakin oli jo ennättänyt paikalle. Homma lähti rullaamaan varsin nopeasti, kun meille iskettiin uuden karheat laitteet käteen. Kaikki asukkaat saivat Windows-puhelimet (Nokian Lumia 920) ja tabit (Surface) - oli siinä riemua kerrakseen! Aluksi tutustuttiin laitteiden perussysteemeihin ja tietenkin mukautettiin niitä oman näköisiksi. Päivän aikana kun pöydillä pyöri kahdeksan+ samannäkäistä laitetta niin oli ihan tärkeää pistää jotain henkilökohtaista lukitusnäyttöön.

Aamupäivä tutustuttiin uuden Windows 8:n hienouksiin ja opeteltiin käyttämään järjestelmää. SkyDrivet ja OneNotet alkoivat tulemaan tutuiksi - saatiimpa joka videotervehdys Michael Monroelta, joka on uuden Officen keulakuvana. Ensimmäinen varsinainen haaste sisälsi verryttelyhousuja ja kuvitteellisia seiniä kun tutustuttiin Xboxin Nike + Kinetic Training -ohjelmaan. Liiketunnistimella toimiva treenipeli oli aivan tautisen hauska! En olis ikinä uskonut, kuinka tehokasta treeniä tollasella voi saada aikaan.

Kuva: Microsoftin blogista
Pikaisen lounaan jälkeen saatiin vieraaksi ansioitunut valokuvaaja Jere Hietala, joka tuli kertomaan meille näkemyksiään valokuvaamisesta ja erityisesti puhelimella kuvaamisesta. Tärkeintähän ei ole fancyt laitteet vaan se millaiseksi kuva tehdään muilla keinoin (valo, rajaus, värit jne). Lumia 920-puhelimassahan on aika tykki kamera ollakseen kännykkäkamera, joten sillä pääsee pitkälle arkikäytössä. Vaikka kyllä järkkärillä kuvanneena ehkä jää kaipaamaan tiettyjä asioita, mutta varsin siistiä jälkeä tuo puhelin saa aikaan. En tarkoituksella ottanut reissuun mukaan järkkäriä, vaan päätin että kuvaan kaikki puhelimella (ja toki luotin siihen, että hard core bloggaajilla suljin laulaa puolen minuutin välein...;)

 
Valokuvaushaasteeseen meidät jaettiin pareihin ja tehtäväksi annettiin kuvata "elämän pieniä iloja" -valokuva ja .gif käyttäen Elävä kuva -sovellusta. Nadjan kanssa lähdettiin ulos seikkailemaan ja löydettiin itsemme (jätskikaupan kautta) pieneen leikkipuistoon. Jäätelö ja keinu, siinäpä ne elämän pienet ilot. Meidän .gif-kuva sai erityismaininnan onnistuneesta toteutuksesta - jeij!
 
 
Valokuvaushaasteen aikana talolle oli ilmestynyt Meri-Tuuli Lindström, joka vastasi illan kokkaushaasteesta. Meri-Tuuli oli aivan mielettömän ihana tyyppi, kertakaikkisen sympaattinen! Kokkaushaaste olikin vähän mittavampi kuin kukaan osasi ajatella, tehtävänä oli loihtia kolmen ruokalajin illallinen kahdelletoista hengelle! Olin havaitsevinani muutamia epäuskoisia katseita, mutta paritiimit muodostuivat aika kätevästi sellaisiksi, että kukin pääsi tekemään juttuja oman kokkaustaitonsa mukaisesti.
 
 
Minä sain parikseni ihanaisen Majn, joka ilmoitti heti aluksi olevansa omasta mielestään niin onneton ruoanlaittaja, että vastaa mieluiten kattausesta. No mehän saatiin sopivasti vastuullemme alku- ja loppudrinkit, kauttaus ja koristelu sekä musiikki! OneNote-kauppalistojen jälkeen kullekin parille lyötiin rahat kouraan ja tilataksilla Hakaniemen halliin sekä Alkoon.
Meillä oli Majn kanssa suhteellisen lepponen työ, joten yritettiin vaan pysytellä pois tieltä keittiössä, jossa kävi aikamoinen kuhina useamman tunnin ajan! Hellan edessä seistii ainoastaan alkudrinkeiksi valittujen Bellinien vuoksi, jota varten keiteltiin omenasose. Oltiin me sitten eteviä!
 


 
Meidän soppa ei ainakaan kärsinyt useammasta kokista, vaan kahdeksan+ ihmistä sai aikaan sellaisen illallisen, etten ole aikoihin syönyt niin hyvin. Meri-Tuuli opasti ja neuvoi ihanan kärsivällisesti. Keittiö oli täynnä mitä ihmeellisempiä raaka-aineita ja ruokalaji-ideat eivät suinkaan olleet mitään tavanomaisimpia. Vai miltä kuullostaa punajuuri-mango-mansikkasalaatti homejuustolla ja saksanpähkinöillä? Erikoiselta, mutta maku oli taivaallinen! Gourmetburgereiden kanssa oli raitajuuritikkuja (kuva yllä). Juures suoraan My Little Pony -maasta! Koko 8-talon menu löytyy täältä. 
Loppudrinkkejä varten laitettiin Majn kanssa tehosekoitin laulamaan, sillä tarjolla oli Mansikka Ivanonit. Kirpeän mansikkainen jäähiledrinkki oli sopiva lopetus hienolle illalliselle. Illan lopetus se ei kuitenkaan ollut, sillä aterioinnin jälkeen vaihdettiin mekot päälle ja lähdettiin Milttonin showroomille Heli Kajon yksityiskeikalle. Kyseinen artisti ei ole herättänyt mussa aiemmin tunteita suuntaan eikä toiseen, mutta mimmin setti vakuutti kyllä lujaa! En muista, millonka olisin viimeks liikuttunut niin paljon musiikin vuoksi - mieletön tulkitsija!

 
Lyhyen baarivisiitin jälkeen oli lähdettävä hotellille, sillä päivä alkoi painamaan jo aika tehokkaasti päälle. Kun pääsin luksuslakanoiden väliin, niin katoin kelloa ensimmäistä kertaa sitten aamun. Näytti olevan 04.00 lauantaiaamuna.
 
23 tuntia tiukkaa settiä, uutta ja jännää, mahtavia tyyppejä, hyvää ruokaa ja tietenkin siistiä teknologiaa. Täytyy sanoa, että odotin päivältä paljon, mutta sain vielä enemmän. Kaikki ihmiset olivat aivan valtavan ihania ja koko porukka tuli mainiosti toimeen keskenään. A day to remember.
 
 
Kiitos Microsoftin väelle ja Milttonille tästä hienosta mahdollisuudesta! Erityiskiitos kanssasisarille: Sanna, Mari, Karo, Maj, Laura, Alexa ja Nadja. <3
 
Lisää juttua ja kuvia löytyy Majn, Lauran ja Alexan blogeista - käykäähän kurkkaamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti