torstai 5. joulukuuta 2013

Kaikkien janoisten sankari

Unna 15 vko

Toipilas oli päivän tiputuksessa eläinlääkärissä. Kovin noivea ja unisen oloinen koira siellä oli vastassa. Vaan mitä tapahtui kun päästiin kotiin? BLIM! Sillä rävähti silmät auki ja se nosti mekkalan häkissä. Jaahas, no emme me häkkilepoa sitten tarvitsekaan. Se viipotti ensin vesikipolle, joka vietiin ilkeästi pois. Matkalla asuntomme itäsiivessä olevalle toiselle vesikipolle, se tarkisti ohimennessään lelukorin pallotilanteen. Mikä kumma tässä on, kun toinenkin juomapiste häviää nenän edestä?! Siinä vaiheessa kun se oli höräissyt sen sallitun 1 rkl vettä kitusiinsa ja nuollut tyhjää astiaa noin 10 minuuttia, oli pakko vielä soittaa perään klinikalle. Onko tää ihan normaalia? Kuulemma on.
Luulen, että se näkee jo kangastuksia. Nutriplussaakin (aikaisempi inhokki) söi omatoimisesti sormenpäästä. Ihmekös tuo, eihän se ole syönyt kunnolla liki viiteen vuorokauteen. Hirveen kätevää harjoittaa omaa kylmäsydämisyyttä ja vetää piparkakkutaikinaa, mandariinia ja pinaattilettuja (tässä järjestykssä) kun toinen kiljuu vieressä nälkäisenä. Malta Unna vielä yksi yö, huomenna saat jo hieman oikeaa ruokaa.
Saanen antaa yhden vinkin tuleville koiranomistajille: kannattaa edes harkita eläinlääkärikuluvakuutusta. Jos oon joskus tehnyt fiksun päätöksen, niin silloin kun päätin ottaa Unnalle pentuna vakuutuksen. Se on maksanut aika tuhottoman monta kertaa itsensä (ja muidenkin koirien) vakuutusmaksut takasin. Taidettiin olla aika lähellä korvauskattoa (taas) tänä vuonna. Tosin onhan tässä vielä vuottakin jäljellä... *koputtaa puuta* Pahoittelen kaikkien chihuahuan omistajien puolesta, Unna saattaa olla iso syyllinen siihen, että LähiTapiolan vakuutusmaksut on vuosien saatossa tällä rodulla nousseet. 
Jonkinlaista kasautuneen stressin purkautumista on havaittavissa. Lueskelin Unnan kotiutusohjeita ja repesin ihan totaalisesti Rimadyliä seuranneeseen huomautukseen: "dopingvaroaika 28 vrk". Voi surkeuden surkeus! Meillä olis just ollut ne kuperkeikan maajoukkuekarsinnat parin viikon päästä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti