sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulu(kuu) on täällä!

Lauantai aloitettiin Fannin kanssa laatuajalla. Käytiin cockeritiimin kanssa reippailemassa metsässä - Fanni ei ihan päässyt cockereiden vauhtikantaan kiinni, mutta silloin tällöin näytti ilon pilkahduksia siitä kuinka reteetä oli vetää vähän isompien kavereiden kanssa lenkkiä. Hienosti tulivat toimeen keskenään, vaikka tapasivat ensimmäisen kerran UKK:n parkkiksella juuri ennen lenkkiä.

Ipe jäi kotiin sen vuoksi, että päivemmällä oli vuorossa paimenen oma laatuaika; kraniosakraalihoito Ruutanassa. Keskiviikkoisen ontumisen vuoksi sain (onneksi!) järkättyä akuuttiajan heti viikonlopulle. Olin kuullut paljon hyvää Susannasta ja olenkin etsinyt jo jonkin aikaa Turun reissuille helpotusta vähän lähempää. Kolmen kuukauden välein ramppaaminen Turussa ei ole mitään keveintä touhua kukkarolle, joten toimiva hoitaja lähialueelta olisi enemmän kuin tervetullut.Tanjasta en kyllä luovu, Turkuun voisi hyvillä mielin ajella ainakin puolivuositarkastuksiin.


Kraniohoito osoittautui hyvin saman tyyppiseksi kuin mitä Ipe on nyt koko ajan saanut. Onhan silläkin juurensa osteopatiassa. Hoitaa syvällisesti mutta hellävaraisesti kehon tasapainoa kuntoon - tarkoituksena palauttaa kehon normaali tila. Ipen kaltaiselle herkkikselle tämän tyyppinen hoito sopii kuin nenä päähän ja näyttikin vahvasti siltä, että nautti käsittelystä. Syy treenien jälkeiseen ontumiseen löytyi lapojen edestä, jossa oli turvotusta ja kireyttä. Kenties liukastunut tai tullut aHyvin saatiin se käsittelyllä aukeamaan ja lapojen kireys laski. Perussettiä oli lannerangan alueella (erit. vasen puoli) ja rinta- ja lannerangan välissä, joihin sai myös laseria. Loppuviikonlopuksi BOT-loimi niskaan ja ottamaan rennosti.

Talvi yrittää tehdä tuloaan, eilen oli ensimmäinen kerta kun Unna hyytyi iltapissalla. Eikun sisälle kaivamaan tossuja jalkaan. Hain ennätyksellisesti vasta tänään talvitakit vintiltä. Lunta saisi tulla rutkasti lisää ja pikkupakkanen olisi aika mukava. Onhan jo joulukuu. Koirilla on ensimmäistä kertaa ikinä oma joulukalenterikin! Aikamoinen turhuus, mutta silti niin söpö. En-malta-odottaa, että saadaan melko hektinen työrupeama pakettiin ja päästään nauttimaan joulurauhasta maalla. Toivoisin joululahjaksi aurinkoisia talvipäiviä, olis mukava ottaa välillä ihan oikeita kuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti