sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Lungisti ja sitten kieli poskella


Kuten kuvasta näkyy, se on otettu klo 12.10. Päivä oli lauantai ja edessä oli koirien rötväyspäivä - Ipe suhtautui asiaan sopivalla vakavuudella. Kertoi olevansa ihan mielissään siitä, että saa laskea lampaita koko päivän.

Tänään oli jatkokurssin jälki 4/5 - tuore (6h) taajama. Pituutta oli noin 1,5 km ja maalissa oli x-rotuinen Kino-uros. Taisi edellisen päivän laiskottelu painaa vähän kaasujalkaa, sillä vauhtia oli taas kohtuuttomasti enemmän kun ajatusta. Bordercollie meni niin kieliposkella, että liinan perässä roikkui manaava hidaste.


Alku oli lupaava ja olin kovin luottavaisin mielin. Teki hienoja tarkastuksia ja pystyin tulkitsemaan sen tuumailuja oikein mukavasti. Kun päästiin Y-risteykseen (josta jälki lähti tummansinistä katkoviivaa vasemmalle) ja mustavalkoinen höyryjuna päästeli semmosella höökillä vaan eteenpäin ilman minkään valtakunnan tarkistuksia, niin alkoi luotto olemaan koetuksella. Koljontielle päästessä otti kuitenkin päättäväisesti vasemman ja oikein potki vauhdilla eteenpäin kun sai taas kunnon ilmavainun jäljestä. Päästeli taas toistamiseen kulman yli ilman arpomista - ei mielestäni edes merkannut kulmaa. Koljontien ja Reposuontien risteyksessä tuumattiin hetki, halusi käydä tarkistamassa metsänreunan ennen kuin pystyi jatkamaan. Loppu meni kovalla vauhdilla ja intensiivisellä maavainulla, vaikka oltiin vain puolet ajasta jäljen päällä! En kerta kaikkisesti ymmärrä, mistä oli kysymys. Pääasia tietysti oli se, että maali löytyi hienosti ja ilmaisu oli ok.

Tuo koira oli jäljen jälkeen jotenkin niin kamalan itseriittoinen ja höveli samaan aikaan. Ihan kun se olis miettinyt onnellisena, että "tulipa hutastua tuossa vasemmalla tassulla yks jälki - mitähän sitten tehtäis?!"

2 kommenttia:

  1. Tuossa ensimmäisessä tarkastuksessa Käpytiellä Ipe näyttää nousseen sinne pururadalle?

    Tuohon suuntaan purtsarilla käveli kaksi bordercollieta. Ehkä se halusi käydä tarkistamassa serkkujen odöörit. ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, se kävi itseasissa tarpeillaan siellä sivummassa, mutta kyllä se pururadan tarkisti huolellisesti. Mirva ei ollut tässä vaiheessa oikein edes kartalle sen jäljen kanssa ja mentiin sitten niinkun koira näytti ja tarkistuksen jälkeen lähti kaameella vauhdilla kohti Koljontietä.

    VastaaPoista