torstai 25. lokakuuta 2012

Voi voi, tokoa...

Koska agility yhden nimeltä mainitsemattoman bordercollien kanssa on ollut viime viikkoina yhtä tervan juontia, päätin että nyt keskitytään tottelevaisuuteen - kerrankin. Ilmoittaa repäisin sen sitten joulukuiseen tokokokeeseen sinne valmiiksi voittajien luokkaan ja samalla jo toivoinkin, että juoksuaika sattuisi sopivasti alkamaan ennen koetta. Koska muuten en voi koetta perua, luontoni ei siihen taivu (ja sairauksia en kontollemme toivo). Jos otetaan koe ikään kuin välitarkastuksena sille, mitä pitäisi vielä treenata.

Paikkamakuu En osaa kuvitella, mitä ongelmia tämän kanssa olisi? Maholliset tuplakäskyt, ehkä. Pitää taas joskus muistutella lähtöjä ja paluita, mutta itse paikalla makaaminen on ollut Ipen heiniä.
Seuraaminen Askelsiirtymiä pitää treenata. Minkäslaisia kaikenlaisia paikallaan käännöksiä voittajassa edes on?
Jäävät Sääntökirjassa lukee vain istuminen seuraamisen yhteydessä? Eiks voittajassa ole vielä zetaa? Sitä me ollaan treenattu!
Luoksetulo Ei se mikään priima ole, mutta kelpaa tähän hätään.
Ruutu Kokeenomaisina liikkeinä tehty vähän. Eli kokonaisuus hallintaan. Sääntöjen osalta edelleen epäselvää - käskytetäänkö koira pysähtymään vai pysähtyykö se ite, jolloin vasta käskytetään maahan? Hmm..ja pitääkö mun ite tietää millonka käännyt kolmiota kävellessä vai käskyttääkö liikkuri?
Hyppynouto Vinoja palautuksia treenattava.
Metalli Me hanskataan tää, jos saa noutaa ruokalusikkaa! :D
Tunnari Not quite there yet...but we are working on it!
Kaukot Koemaisina kokonaisuuksina treenattava lisää.
(Kokonaisvaikutelma: keskeneräinen)

Mitäs sanotte - tässä on on 37 päivää aikaa, ollaanko me tuhoon tuomittuja?

8 kommenttia:

 1. Vastauksena viimeiseen kysymykseen: ette ole! :) (Me just alettiin treenata luoksetulon stoppeja ja aikaa kokeeseen on 16 päivää...) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Näillä mennään! :D

   Poista
 2. Jos et vielä oo saanu vastauksia kysymyksiin niin tässä jotain :>
  Seukassa askelsiirtymiä on sekä paikallaan oikee, vasen ja täyskäännös. Sitten on liikkurin käskyn mukaan yleensä kaks askelta oikeelle, vasempaan tai taakse, eli sillon ei käännytä.
  Ruudussa taas koira käskytetään pysähtymään, siihen liikkuri ei anna erillistä lupaa vaan pysäyttää itse kun parhaaksi näkee. Siitä uusi käsky maahan. Koira ei siis saa ennakoida kumpaakaan. Sun kävelyt liikkuri käskyttää alusta loppuun, eli teet vaan mitä käsketään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruudussa olinkin sen nuin ajatellut ja mahtavaa, että ei tarvihe ite miettiä yhtään, vaan saa olla komennuksen alla. ;D
   Täyskäännöspaikallaan...suunnalla ei kai ole väliä?

   Poista
 3. Ne EVL:n päivitetyt säännöt on kennelliiton sivuilla se toka linkki ylhäältä katsottuna ( http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/kokeet/toko/saannot/ ). Siellä on ohjeet zetaankin.

  nimimerkillä: Myöskin ensin vanhoja sääntöjä ihmetellen lueskellut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ne huomasinkin, mutta en varppina lueskele vielä EVL:n sääntöjä! :D Olin vaan siinä uskossa, että voittajassakin on jo zeta, mutta siellä onkin vain liikkestä istuminen.

   Poista
 4. Tätä on nyt näköjään liikkeellä, sillä mekin ollaan suuntamassa parin viikon päästä kokeeseen, johon on vielä melkoisesti treenattavaa. Joopajoo, no, lisääpä ainakin treenimotivaatiota! Toivottavasti teillä on parempi onni kuin meillä - jo toisen treenipäivän jälkeen Inton kannusvarvas halkesi! Treeneissä siitä ei sikäli ole haittaa, että pidän sen kasaan teipattuna ja kotioloissa jätkällä on kauluri, mutta nyt vaan on pelko persiissä, että lähteekö se parantumaan vai innostuuko tulehtumaan. Hittolainen! Lisäksi tää ensilumi ei kuulunut ollenkaan meidän suunnitelmiin, kun "pallit jäätyy" eikä sitä persettä voi laskea kylmälle maalle kovinkaan hepposin perustein. Alkaiskohan Intollakin juoksut vähän ennen BH-koetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä koskaan tiedä noista juoksuista, etenkään uroksilla! ;D
   Tsemppiä teille ja toivottavasti kynsi onneton siitä paranee pian :)

   Poista