lauantai 6. lokakuuta 2012

Persunuoren vaalimainos


Hei! Olen persunuorten puolueaktiivi ja lähipiirini painostuksesta ehdokkaana tämän vuoden kunnallisvaaleissa. Tärkeimpinä asioina haluan nostaa esille perusteellisen paluun vanhoihin hyviin aikoihin, jolloin perustoiminta oli selkeää ja yksiselitteistä. Mielestäni politiikassa tulisi keskittyä kaiken maailman flippien, sokkareiden ja muiden koohotusten sijaan pommin varmoihin valintoihin, kuten valsseihin. Nykyajan hifistely aiheuttaa tahatonta sekoilua ja epätietoisuuden tunneleita, johon ilman vankkaa peruspohjaa tulee ajautuneeksi vahvempikin kanssaveli. Tulevaisuus löytyy menneestä!

Äänestä minua! Olen takakireä (sekä henkisesti että fyysisesti) työnarkomaani ja aina valmis avautumaan mieltä painavista asioista. Yleisö tulee joskus tulkinneeksi vaahtosuisen haukkumiseni vihapuheena tai ajattelemattomana ja epäkorrektina lausuntona, mutta minä koen sen vain intohimoiseksi omistautumiseksi työlleni.


Peruskoira Ripelius, koijareiden kuningatar - tulevaisuuden toivo! Äänestä numeroa viisi!

(Sanoivat puoluetoimistossa, ettei nolla (0) ole mahdollinen ehdokasnumero, tarjosivat sitten vitosta ja jossei sekään kelpaa, niin kuulemma hylkäävät kokonaan listoilta...)Juu-u, oli oikein mukavat kisat - kiitos vain kysymästä! Luomalan kaksi agilityrataa oli oikein mukavia ja eteneviä. Ei mittään ongelmaa rataantutustumisien jälkeen. Alles klar! Let's go! Kunnes...supernaisen ja hänen sidekickinsä sankaritarviittojen alta esiin repytyy nuija ja tosinuija. 

Eka rata (jota ei harmillisesti ole videolla) oli oikeesti nätti, mutta valitettavasti arkistoitavissa sinne "hyvä siihen asti" -kansioon. Lopussa oli kolmen hypyn suora linja putkeen, josta maalisuoralle (keinu+hyppy) käännös. Mukavat kontaktit alla, hyvä meno ja rento tekemisen fiilis. Heitin takaakiertoon sinne ensimmäisen hypyn taakse ja lähdin pinkomaan sen minkä kintuista pääsin kohti suoran päässä olevaa putkea. En käskyttänyt (suotta), koska kyseessä oli oikeasti ihan naurettava suora. Siis suora. Yksi, kaksi ja kolme hyppyä. Juostessa katsoin eteenpäin kohti putkea ja kun viimeisen hypyn jälkeen käänsin katseeni koiraan ja siihen koko ajan ohjaavaan käteen, niin sieltä tuli yks tosinuija meikäläisen perässä ohi viimeisen hypyn! Ilmeisesti mun koko kiihdytys ja eteenpäin suuntaava katse oli Ipelle tulevan persjätön merkki, jonka vuoksi oli lähdössä vaihtamaan puolta selän takaa. Argh! Elinan koulutuksessa sain noottia siitä, että Ipe ennakoi turhan herkästi persjättöjä, jonka vuoksi koira pitäisi laittaa perusohjauskuurille ja unohtaa ne selän taakse jäävät ohjaukset ihan kokonaan. Persuleiri sai juuri yhden uuden aktiivin!

Yks nollarata sinne tänne, seuraavalle radalle tsempataan ja otetaan huolella. Toista rataa tsuumaillessa ennen  rataantutustumista olin jonkun aikaa siinä uskossa, että rata menee alun putki-hyppy-putki-kuvion jälkeen A:lle. No näin ei ollut ja tutustuessa hommat oli ihan selvillä. Myös mielikuvaharjoitteluissa rata jatkui joka kerta ihan oikein. Kunnes tosinuija pääsee radalle ja aivomato kaivautuu esiin. Olin sekunnin ajan lähdössä sinne A:lle, kunnes muistin oikean kurssin ja kunnes peitin hypyn ja kunnes oli jo liian myöhäistä...toisen kerran selän taakse - toisen kerran!! Syytin ensisijaisesti itseäni unohduksen vuoksi, mutta olihan se aika tuhmasti myös koiralta.
Ennen radalle menoa Ipe ilakoi itsensä aika hyviin sfääreihin katsomalla Spotin menoa muutama koira ennen ja meitä edeltävää aussia kannusti myös varsin railakkaasti. Pitäisi muistaa, että kun kiljukaula pääsee radalle, niin sen kanssa on oltava astetta tiukempi. Oli niin viulunkielenä, ettei ymmärtänyt edes lähteä ensimmäisestä "tule!" käskystä liikkeelle vaan pomsahti vain ylös. Kieltoon johtaneen unohduksen jälkeen loppurata meni ihan harakoille ja koko homma levis käsiin. Mutta lopullinen hauskuushan ilmeni vasta kotona videota lataillessa, kun huomasin että meidän tulos ei ollutkaan HYL, vaikka koira hyppäsi puomin jälkeisen hypyn mennen tullen! Nuija ja tosinuija eivät olleet siis ainoita, jotka oli vähän kujalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti