tiistai 12. kesäkuuta 2012

Nenäkoiran sidekick

Ipe ja Fanni on kun Batman ja Robin. Fanni on se vähemmän huomiota saava sidekick, joka näyttelee aina sivuroolia, vaikka todellisuudessa on koko homman aivot. Ja kaikki vaan sen takia, että ei ole niin iso ja komea. Fanni hautoo ehkä vallankumousta...kulette siitä vielä.

Ipe pääsi pitkästä aikaa jälkitreeneihin. Oltiin Kaupissa, jossa Ipe ajoi vajaa kaks tuntia vanhan ja vajaa kilsan jäljen, maalissa Ruuti-saksanpaimenkoira. Hiton hienosti se tekee töitä. Tarkistelee metsäpolkuja, mutta palaa nopeasti takaisin. Kuntokolmosen varressa oli yksi haastava kohta, jossa reitti risteää neljään, jopa viiteen, eri suuntaan. Jälki kulki tulosuunnasta vasemmalle yläviistoon. Aukiolla hetki pyörittiin, tarkasteli kaikki suunnat ja kulki eestaas jonkin aikaa. Päätti sitten poiketa tarpeillaan pusikossa, jonka jälkeen jatkoi empimättä oikeaseen suuntaan. Ylämäessä takaa tuli jalkapallojoukkueellinen junnupoikia sauvoineen - olivat juoksemassa ylämäkitreeniä. Kyllä teki hunajaa, kun Ipeä ei hetkauttanut junnut pätkääkään, oli lähinnä närkästynyt kun keskeytin jäljestyksen hetkeksi että päästiin porukan ohi. Normilenkeillä sutkajasti sauvovat saa Ipessa usein hajurakoreaktion, mutta töitä tehdessä näin ei ilmeisesti ole. Maali oli vinttikoiraradan pihassa, jossa olikin sitten jäljen teon ja jäljestyksen välillä alkanut ratajuoksuharjoitukset. Maalin ympärillä kuhisi sen viisisataa vinttikoiraa, joista Ipe ei välittänyt ollenkaan. Sen verran erikoinen tilanne kuitenkin oli, että Ipe meni aivan maaliin saakka - oli lähestulkoon laskemassa Ruutin viiksikarvoja! Erikoista sinänsä, että aiemmin ongelma on ollut lähinnä maalin välttäminen ja kaukaa ilmaisu. Nyt en kerenyt oikein ilmaisuakaan näkemään, kun Ipe veti sukkana parkkeerattujen autojen välistä ja jäin jotenkin toisen auton väärälle puolelle, joiden jälkeen Ruuti istui n. 10 metrin päässä kaiken sen härdellin keskellä.

Ens kerralla kokeillaan kyllä reippaasti vanhempaa jälkeä, vanhennetut kun toimii huomattavasti paremmin kun tuoreehkot. Haaste sytyttää Ipessa pienen työnarkomaanin.
Testimaistatin jäljestyksen jälkeen uuden palautusjuoman, jonka ostin Turusta. Hyvin maistui! Fannikin yltyi julkijuopotteluun, vaikka normaalisti ryyppää vaan kotona. Kun Fannihan oli siis mukana, maalikoiran virkaa täyttämässä - eli taas sivuroolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti