sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Nasta lautaan!

Unohdin kertoa, että Turusta tarttui mukaan muutakin kuin maksa-ajatuksia (ja ylinopeussakko) - kävin nimittäin hakemassa samalla reissulla tämmöisen:

http://www.kickbike.fi/
Olen haaveillut "kikpaikista" jo pari vuotta, mutta nyt vasta päätin ihan tosissani, että se on saatava. Ja sillä istumalla kävi ilmi, että tuon Cross Max mallin valmistus on lopetettu - tilalle on tullut joku 100 € kalliimpi hardcore-versio, joka ei napannut yhtään. Kuin tilauksesta löysin huuto.netistä lähes käyttämättömän biken ja saatiin se onnekkaasti meille. Uudenveroinen, mutta huokeampaan hintaan kuin ovh - kelpaa! Testasin sitä jo eilen, kun ajoin sillä keskustaan töihin ja takaisin. Kaks kilsaa suuntaansa ja sain jo reidet ja pakarat huutamaan hoosiannaa! Tää on taivaanlahja mun ongelmakohdille :D Ipen kanssa ei olla päästy vielä juoksu- eikä vetohommiin, kun huilaillaan perjantaisen hoidon jäljiltä, mutta ensi viikolla aloitellaan. Pitää varmaan roudata lautaa mukana kisoissa, jotta pääsen tekemään tarpeeksi hyvät lämmittelyt Ipen kanssa.

Kiireistä johtuen otin Ipen ja Fannin mukaan torstaina hallille, kun koulutin klo 20-22. Kympiltä lämmittelemään ja hiirenhiljaiseen halliin vetämään varsinaiset kuutamotreenit. Fannin edellisistä treeneistä on vierähtänyt tovi ja reipas elämä oli muutenkin vähän katkolla sen kohtuleikkauksen vuoksi. Olisitte nähneet Fannin kun mentiin halliin ja päästiin koirat irti radalle! Pikkumusta veti ihan jäätävät onnenhepulit, hirveetä rundia edestakaisin ja toinen oli niin intopiukassa että oikein uikutti mennessään. Ja kylläpä se näkyi treenatessakin! Fanni veti kepit semmosella sykkeellä (molemmin puolin!), ettei ole kuuna päivänä nähty! Haki vaikeita keppikulmia siinä missä Ipekin. Tyyppi oli ihan tulessa. Vähän se on liikuttava, kun vetää satakymmenen lasissa. Ajatuksena on alkaa treenaamaan sen kanssa vähän ahkerammin ja kisata silloin  tällöin. Jos vaikka noustaisiin kolmosiin...

Ipeltä jäi keskiviikkona omat treenit väliin, joten oli onnellinen kun pääsi vähän tekemään. Otettiin lähinnä niitä ongelmakohtia, joita kisoissa on tullut viime aikoina vastaan; keppien sisäänmenot, kahden vierekkäisen U-putken erinäiset putkesta putkeen -viennit ja niistot. Kepeillä ei ollut mitään ongelmaa, vaikka vire oli melkoisen korkea. Teki itseasissa vähän liiankin hyvin, avokulmaan haki kertalaakista niin hyvin, että keskeytin kun en voinut uskoa, että meni oikein. Haki toisen kerran oikein ja minä ihmettelin, että mikä tässä nyt mättää. Koitas uudestaan. Kolmas kerta täsmälleen samalla tavalla, kunnes tajusin että sehän tässä mättää: se meni oikein! :D
U-putkiviennit ei ole koiralle ongelma, vaan minulle. En oikein tiedä, että onko parempi viedä sisä- vai ulkokautta. Kumpikaan ei tunnu oikein hyvälle - täytyy treenata lisää.
Niistot toimi hienosti, tosin rima oli about medikorkeudella, koska halusin keskittyä supertiukkaan käännökseen. Lyhyet, mutta ytimekkäät treenit. Nopea jäähdyttely hallilla, kotiin, josta Frida ja Unna mukaan ja iltalenkille. Tai yölenkki se tapauksessa tapauksessa oli.

Pari kuvaa Takujen 10-vuotisjuhlakisasta, jossa Pätynen (Koirakuvat) oli kuvaamassa. Mahtavia kuvia taas roppakaupalle - yhtään en ole kade sen kalustosta. Ipe sattui kahteen ruutuun, joista erityisesti alempi on aika <34 kommenttia:

 1. Hei !

  Olen miettinyt agilityn ja mahdollisesti tokon aloittamista koirani kanssa (agilityä myöhemmin kun pentu vasta), mutta tiedätkö mitään hyviä kirjoja tai sivuja, mistä saisi kattavaa tietoa lajeista, kun tässä lähellä ei ole mitään kursseja alkamassa, että oppisin minkälaisia tehtäviä pitää itse oppia, enenkun kuin koiralle niitä opettaa. :)

  VastaaPoista
 2. Heippa,

  jos lontoon kieli kääntyy, niin itse varmaan lähtisin tutustumaan lajiin kirjasta Agility - Right from the Start (http://www.agi.fi/kauppa/kirjat-c-66/agility-right-from-the-start-p-270). Se on perusteos, jossa opastetaan todella käytännöllisesti este- ja ohjausopetuksen alkeet. Hyvä keino tutustua lajiin on mennä seuraamaan mahdollisuuksien mukaan kisoja tai ihan vaikka laittaa YouTubeen hakusanaksi agility.
  Minun Vimeo-kanavalla (https://vimeo.com/uffit/videos) on paljon pätkiä, joissa on treenimateriaalia pennun kanssa. Suurin osa tempuista ja muista on opeteltu ihan kehonhallinta mielellä, joka on erittäin tärkeää agilityssä.

  Pienen pennun kanssa keskittyisin lähinnä yhteistyön rakentamiseen, leikkimiseen ja oppimaan oppimiseen. Juoskaa paljon yhdessä, vauhti pitää olla kivaa ja omaa liikeen suuntaa muuttamalla koira oppii lukemaan hartialinjaa nopeasti, mikä taas helpottaa agilityssä paljon.

  Oliko tästä mitään apua? :)

  VastaaPoista
 3. Olihan tuosta, iso kiitos !

  Voisin katsoa vaikka tuolta agi.fistä että löytyisikö kisoja meiltä päin. Ja vimeo-kanavaasi tutustun ehdottomasti. Olen sitä joskus jo katsellukkin, mutta voisin katsoa enemmän oppimismielessä sitä ja tarkkailla enemmän.

  Oletteko te menossa johonkin kisoihin nyt lähiaikoina ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa :)

   Seuraavat kisat on heti huomenna täällä Tampereella (Eteläpuisto) ja perjantaina ollaan Jyväskylässä kisaamassa. Saa nykäistä hihasta, jos satut joskus minut bongaamaan! :)

   Poista