tiistai 11. kesäkuuta 2013

Suoraselkäinen kaveri

Ipen seuraava osteopatia on vasta heinäkuun lopulla, jonka vuoksi käytiin pitkästä aikaa fyssarilla ihan täällä Tampereella. Koska olen kuullut hyviä kokemuksia Piispasen Kirsistä, päätin kokeilla hänen ammattitaitoaan. (Sähköinen ajanvaraus oli myös valttikortti, ärsyttävää yrittää puhelimitse ottaa yhteyttä kiireisiin ihmisiin.) Koska olimme Kirsillä ensimmäistä kertaa, kului aikaa jonkin verran pikaisen historiikin vuodattamiseen. Menneisyyden pikakelaus sai miettimään, kuinka pitkä matka ollaankin tultu Ipen kanssa. Tanjallakin ollaan käyty jo yli 1½ vuotta!


Arvelin, että Ipe olisi ihan suhteellisen hyvässä kondiksessa - sen verran sitä on jo harjaantunut omalla silmällä näkemään. Katsottiin kuitenkin aluksi liike, tikapuukävely, venytykset ja tasapainotyyny. Erityisesti tikapuukävely ja tasapainotyyny vaati valvan keskittymisen, Ipe toimitti tehtäviään niin tarkkaavaisesti ja kielikeskellä suuta. Tikapuilla näki mainiosti kuinka joutu valvasti keskittymään selviytyäkseen kaikkien neljän jalan kanssa. Helppoahan se meillä ihmisillä on, kun on vain kaksi jalkaa! Pärjäsi kuitenkin hienosti ja Kirsin mukaan liikkuvuus selässä ja lonkissa on hyvä. Kuulemma tämän tyyppisillä koirilla ongelmat yleensä kehkeytyvätkin yliliikkuvan ja elastisen rangan vuoksi, jos siellä ei ole kunnon tukilihaksistoa pitämässä spagettia kasassa. Liikkeitä katsoessa Kirsi sanoi samaa kuin Piira aikanaan, että Ipen sääriluu on normaalia pidempi. Liike oli kuitenkin kaunis ja askel pitkä, pitkän takajalan vuoksi jopa yliaskeltavaa.

Lavoissa oli kevyttä jumia, samoin siellä lannerangan alueella (vasemmalla). Kaikki oli kuitenkin lihasperäistä eli ranka oli liikkuva kauttaaltaan. Ipe oli jostain syystä vähän levoton, kurkkupilli vihelsi vähän väliä vaimeasti - kenties uusi paikka ja aikainen huoltoaika ennen aamuruokaa. Kirsi kuitenkin kehui, että ompa helppo käsiteltävä. No sitähän se on. Aika helpottavaa, että tämä oli jo toinen hoitokerta kun Ipe oli käytännössä suora jo ennen hoitoa. Ei se mikään toivoton tapaus taidakaan olla...


Ps. Arvatkaa mitä huomenna tapahtuu? Valot, kamera, KÄY! Fannin mainostähteys saa jatkoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti