perjantai 28. syyskuuta 2012

"Vakavasti" ja vakavasti agilityä

Kauko-ohjausviesti, pujottelu-/temppurata (osittain koiraa kantaen), noutokisa, pikajuoksu ja tietovisa. Siinäpä ne nykyaisen 5-ottelun lajit. Valmennusryhmän kausi päättyi keskiviikkona juhlallisesti olympialaisiin, jossa totisen kisailun lisäksi herkuteltiin ja äänestettiin vuoden valmennusryhmäläinen. Ripelius oli tuli perseen alla koko kaks tuntia. Sen mielestä oli hillittömän kivaa, kun parhaimmillaan kentällä juoksi 9 koiraa ristiin rastiin. Pienin niistä oli Taito-poikanen, joka oli nääääin pieni ja pätevä bordercollien pentu. Ihme kyllä, selvisin käsittelystä ilman pentukuumetta.

Meidän vahvuudeksi osottautui nopeus, tarkkuudessa oli vähän toivomisen varaa. Kokonaiskilpailussa voitettiin hopeaa heti Anun ja Luun jälkeen. Henkeäsalpaava Pekan malja -kiertopalkinto meni Vuoden Valmennusryhmäläinen-tittelin mukana Outille ja Ollille - ehkä pitää lisätä agilitytavoitteisiin tuo Pekan malja sinne valioarvojen rinnalle, niin komeesta pystistä on kyse!

Alla kuva Oulun kisoista elokuun lopulta, toisen kuvaajan linssiin oltiin myöskin osuttu.

Kuva: Sari Eskelinen
(http://sary.1g.fi/kuvat/Agilitykuvat/2012-08-25+Oulu/DSC04051.jpg)
Torstaina juostiin minuuttiaikataululla aamusta saakka aina ilta kymmeneen. Töiden jälkeen sataa ja tuhatta Mouhikselle tuuraamaan Mappea ja Raitaa. Eka kerta ProCaniksella, viiden minuutin rataan tutustuminen ja ekana radalle (26 estettä) kisanomaiseen suoritukseen. Siihen nähden, että koira tuli ensimmäisen kerran halliin siinä vaiheessa kun käveltiin lähtöön, niin rata meni hyvin. Huolimattomuusvirheitä ohjaajalta ne pari lennokasta hyllyä, jotka sieltä tuli. Yksi rima tippui. Mulla oli suuria vaikeuksia hahmottaa tilaa pienessä hallissa, oli jotenkin semmonen olo koko ajan, että meinaan juosta seinää päin. Ipekin oli alustan kanssa vähän neuvotteluvaiheessa, sen näkösiä nelitassuluisuja se harjoitteli. Vikalla kierroksella otettiin muutamia kohtia eri ohjauksin. Iso peukku Ipelle hienoista A:n kontakteista, jotka otti joka kerta huolella, vaikka vire oli taas jossain siellä 'tarpeeksi korkean' ja 'railakkaan' välimaastossa.

Mouhijärveltä suorintan tietä Lempäälään kouluttamaan. Navin mukaan saapusmisaika olisi 20.04, joten pikkasen hilkulle meni aloittaa kahdeksalta tunti. Ehkä minuutin yli olin paikalla, joten ei onneksi käynyt kovin pahasti. Viimeiset treenit demarilla, ens viikolla alkaa talvikausi ja siirrytään tallille. Vaikka kiireisen päivän vuoksi lepo ja tarpeellinen ruokalu oli jäänyt vähälle, niin kyllä niistä alkeiskurssilaisista vaan tulee aina hyvälle mielelle!

2 kommenttia: